VullEscriure.Cat


http://www.vullescriure.cat/forum/blog.php?u=2&sid=cab94b7c76e908e0b874d4c8b3214595

Autor:  Teresa Saborit [ dj. 18 gen. 2018, 11:35 am ]
Assumpte del bloc:  Sol, Lluna i Talia… Sabeu de quin conte es tracta?

.


El conte d’aquesta setmana té l’origen en una història que va escriure Giambattista Basile el 1634. Si us dic «Sol, Lluna i Talia» (el títol de la narració original) potser no us sonarà de res, però… I si us llegeixo aquest inici?

«Hi havia una vegada un gran senyor que va ser beneït amb el naixement d'una filla que va ser anomenada Talia. El senyor va demanar als homes savis i astrònoms de les seves terres que predissin el futur de la criatura. Els savis es van reunir, i assessorant-se mútuament, van consultar el seu horòscop i van arribar a la conclusió que en el futur correria un gran perill a causa d'una estella de lli […].»

Ja sabeu de quin conte es tracta? La Quesis ja ho té a punt per activar la Crida 113 que publicarem aquest vespre: a les 8 descobrirem si l’heu encertat!

Mentrestant, l’intercanvi de comentaris de la Crida 112 ja està obert. Si us hi heu inscrit, teniu fins dimecres per llegir i comentar com a mínim 2 textos: un que us ha assignat la Quesis i un altre de lliure elecció. AQUÍ trobareu els comentaris «Somriure» i AQUÍ els comentaris «Trencaclosques».

Ens llegim, escriptors!
.

Autor:  Teresa Saborit [ dj. 11 gen. 2018, 10:40 am ]
Assumpte del bloc:  Creieu que és possible que un bou faci una pollina?

.


«Hi havia una vegada un pagès pobre que no tenia terres, només una cabana i una filla. Un dia, la filla li va dir: —Hauríem de demanar al Rei nostre senyor una mica de terra sense cultivar. Quan el rei va saber de la seva pobresa, va accedir i els va regalar una franja de terra que ells van accedir a netejar per poder-hi sembrar unes poques llavors. Mentre acabaven de llaurar la terra, van trobar un morter d'or pur. […]»

Esperem que hàgiu tingut unes molt bones festes i una feliç entrada al 2018, escriptors! Aquesta setmana, la Crida 112 vindrà apadrinada per un conte poc conegut dels germans Grimm… Creieu que és possible que un bou faci una pollina? A les 8 ho descobrim!

La Quesis ja ho té a punt per activar la Crida 112 que publicarem aquest vespre: a partir de llavors tindreu fins dimecres de la setmana que ve per escriure el vostre text i publicar-lo a la web. El primer intercanvi de comentaris del 2018 ja està obert. Si us hi vàreu inscriure en respondre a la Crida 111, teniu fins dimecres per llegir i comentar com a mínim 2 textos: un que us ha assignat la Quesis i un altre de lliure elecció. AQUÍ trobareu els comentaris «Somriure» i AQUÍ els comentaris «Trencaclosques».

Ens llegim, escriptors!
.

Autor:  Teresa Saborit [ dj. 14 des. 2017, 1:27 pm ]
Assumpte del bloc:  Èxit de la marató d’escriptura: Més de 250 #tweetrelat escrits!

.


Moltes gràcies a tots els que el passat dissabte vàreu participar a la marató d'escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE. Des de les 10 del matí i fins a la mitjanit 39 escriptors vàreu escriure més de 250 #tweetrelat: ENHORABONA per aquest èxit!

Des d’aquí volem fer un reconeixement especial als 8 escriptors que vàreu respondre a les 12 minicrides de la marató: @Aliquatenus, @carme_tuit, @dsalsas, @evailesllunes, @respirofons, @Rosa_dAbril941, @tietavarenu i @XusMas, esperem que les paraules sempre us acompanyin! I també volem enviar un agraïment molt especial als escriptors que van decidir apuntar-se a la «idea de bombera» d'aquest Nadal i apadrinar una de les 12 minicrides:

- Salvador Riera amb «Un pont de versos» i «L'essència del nus»
- Farners Casas amb «Les flors dels ametllers i altres relats»
- Pocatraça amb «Mística»
- Miracle Sala amb «La força de les paraules»
- Robert Siscart amb «Relats absurds» (relat «L'exhibicionista»)
- Cèlia Roca amb «Relats absurds» (relat «Tres, dos, un»)
- Cristina Company amb «Tuitpoemes i altres tuiteries»
- Núria Lorente amb «Espill daurat»
- Quin Valiente amb «Un día cabrón lo tiene cualquiera»
- Jenni Rodà amb «Colada de lletres»
- Júlia Badal amb «Laberints de pell»
- Teresa Saborit amb «Els llops ja no viuen als boscos»

Sense vosaltres i els vostres llibres aquesta marató no hauria estat possible, moltes gràcies per ser-hi sempre! ;)

Podeu consultar el resum complet de participants a l’enllaç: www.vullescriure.cat/tweetrelat-escriptorsve.html. El dijous 14 de desembre a les 7 de la tarda us esperem al twitter de @VullEscriure des d'on farem en directe el sorteig dels 3 lots de llibres entre els escriptors que vàreu respondre a un mínim de 3 minicrides. Molta sort a tots!

Després del sorteig, a les 8 en punt, activarem la Crida 111, l’última Crida del 2017: com que durant les vacances de Nadal no publicarem noves crides, tindreu quatre setmanes per respondre-la (fins el dimecres 10 de gener del 2018 a la mitjanit). Els que us heu inscrit a l’intercanvi de comentaris de la Crida 110 també teniu quatre setmanes per enviar els vostres comentaris: AQUÍ trobareu els comentaris «Somriure» i AQUÍ els comentaris «Trencaclosques».

Durant les vacances de Nadal no publicarem noves Crides, però no desconnecteu del tot de la web: si tot va bé (creuem els dits) abans que s’acabin les vacances us podrem anunciar una iniciativa molt especial a la qual ens faria molta il·lusió que ens acompanyéssiu (i fins aquí podem escriure… De moment, hehe).

Bon Nadal, feliç sant Esteve, vigileu el dia de Sants Innocents, bon any nou i que els Reis us portin moltes coses (tot el que hagueu demanat!). Ens llegim durant totes les vacances, escriptors: bones festes!
.

Autor:  Teresa Saborit [ dv. 08 des. 2017, 4:12 pm ]
Assumpte del bloc:  Tot a punt per la marató d’escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE!

.


Per celebrar que s’acosta Nadal, i que els escriptors de VullEscriure fan coses (i fins i tot publiquen llibres), demà dissabte 9 de desembre us convidem a participar a la marató d’escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE!

A partir de les 10 del matí, estigueu atents al compte de twitter de @VullEscriure: a cada hora en punt publicarem una minicrida a la qual haureu de respondre escrivint una petita història i publicant-la al mateix twitter utilitzant les etiquetes #tweetrelat #EscriptorsVE (el text més les dues etiquetes no podran superar els 280 caràcters). En total publicarem 12 minicrides i tindreu temps per participar-hi fins a la mitjanit! Feu clic aquí per accedir a les bases completes.

Sortejarem 3 lots de llibres entre tots els participants que responguin a un mínim de 3 minicrides, cadascun dels quals estarà format per una selecció d'alguns dels llibres escrits pels 12 escriptors de VullEscriure que col·laboren en l'organització d'aquesta marató d'escriptura:

- Salvador Riera amb «Un pont de versos» i «L'essència del nus»
- Farners Casas amb «Les flors dels ametllers i altres relats»
- Pocatraça amb «Mística»
- Miracle Sala amb «La força de les paraules»
- Robert Siscart amb «Relats absurds» (relat «L'exhibicionista»)
- Cèlia Roca amb «Relats absurds» (relat «Tres, dos, un»)
- Cristina Company amb «Tuitpoemes i altres tuiteries»
- Núria Lorente amb «Espill daurat»
- Quin Valiente amb «Un día cabrón lo tiene cualquiera»
- Jenni Rodà amb «Colada de lletres»
- Júlia Badal amb «Laberints de pell»
- Teresa Saborit amb «Els llops ja no viuen als boscos»

RECORDEU! Demà a partir de les 10 del matí i fins a la mitjanit: marató d’escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE!

Ens llegim, escriptors!
.

Autor:  Teresa Saborit [ dj. 30 nov. 2017, 11:41 am ]
Assumpte del bloc:  9 de desembre: Marató d’escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE !

.


Aquesta setmana venim carregats de novetats:

1) El llibre de Sant Jordi comença a prendre forma! Feu clic AQUÍ per descobrir els escriptors que ja han respost a un mínim de 5 Crides i s’han guanyat el dret a incloure 1 dels seus textos en el llibre que publicarem a l’abril.

2) Tot a punt per activar l’enunciat de la Crida 110 que publicarem aquest vespre: «Hi havia en una ciutat un rei i una reina. Van tenir tres filles, totes tres remarcables per la seva bellesa. Entre les tres, però, destacava la més jove, Psique. Era tan extraordinària la seva bellesa, tan esclatant, que la pobresa del llenguatge humà no era capaç d'expressar-la ni de lloar-la com mereixia. En resum, molts ciutadans i forasters que s'aplegaven en apassionada concurrència, atrets per la fama d'aquella visió sublim, la veneraven amb mostres d'adoració religiosa talment com si fos la mateixa deessa Venus. […]» Ja sabeu quin conte l’apadrinarà? A les 8 ho descobrim. [ATENCIÓ! La setmana que ve ens sumem al pont i no hi haurà Crida de la setmana: tindreu 15 dies per respondre a a la Crida 110 i (si us heu inscrit) per enviar els comentaris «Somriure» i «Trencaclosques» de la Crida 109 (fins el 13 de desembre!).]

3) La setmana que ve no hi haurà Crida… Però si hi haurà marató d’escriptura de #tweetrelat! Per celebrar que s’acosta Nadal, i que els escriptors de VullEscriure fan coses (i fins i tot publiquen llibres), el dissabte 9 de desembre us convidem a participar a la marató d’escriptura #tweetrelat #EscriptorsVE que celebrarem a twitter durant tot el dia. Aviat us donarem més detalls! Estigueu atents al blog i a les xarxes socials i reserveu-vos la data: 9 de desembre al compte de twitter de @VullEscriure.

Ens llegim!
.

Totes les hores són UTC

Powered by phpBB © 2002, 2006 phpBB Group
www.phpbb.com

Blogs powered by User Blog Mod © EXreaction
www.lithiumstudios.org